Wil de echte prins nu opstaan?

Vrouw/Telegraaf

 

Het lijkt wel of elke single tegenwoordig aan het internetdaten is. Ook ik heb het geprobeerd, maar zonder succes. Daarom schakel ik nu maar eens de professionele hulp in van relatiebemiddelingsbureaus.

Zou dat dé manier zijn? Ik schrijf me meteen maar bij drie bureaus in. Drie keer zoveel kans op een leuke man, toch? Date & Match Relatiebemiddeling adviseert en bemiddelt voor cliënten op mbo, hbo en academisch niveau, vanaf 30 jaar.

Het eerste gesprek is een vrijblijvende kennismaking bij mij thuis. Na legitimatie en het invullen van een kwalificatieformulier waarop ik moet aangeven of ik een drugsverleden, drankprobleem, strafblad of schulden heb, vul ik nog enkele karaktertests in. Dan nog een verlang- en voorkeurenlijstje (leeftijd, opleiding, religie) en ik sta ingeschreven. Consulente Toiny gaat op basis van de karaktertest een aantal mannen aan mij matchen en vervolgens wordt deze eerste selectie verder ‘gefilterd’ op basis van onze voorkeuren- en wensenlijstjes. De man die overblijft wordt vervolgens door de consulente telefonisch aan mij voorgesteld en andersom. De afspraak is dan dat hij mij belt om zo snel mogelijk een afspraak te maken. Het wachten is nu op Toiny’s voorstel…

Profielschets
Op naar bureau 2. Ook Monique van Mens & Relatie komt bij mij thuis langs voor een kennismaking en intake. Voor de inschrijving is een persoonlijk gesprek en het invullen van een wensen/voorkeurenkaart genoeg. Aan de hand van deze kaart maakt Monique een profielschets; een kort tekstje over wie ik ben, mijn karakter, hobby’s, opleiding en uiterlijk. Dit bureau zegt dat 75% van de cliënten binnen het jaar een relatie heeft. En dat blijkbaar zonder test of uitgebreide vragenlijst. Het matchen gaat eerst via de consulente zelf. Die overlegt weer met andere consulenten en bestanden worden naast elkaar gelegd. De computer maakt vervolgens matches door leeftijd, opleiding en regio, persoonsbeschrijvingen, karaktereigenschappen, verwachtingen en toekomstbeelden te vergelijken. Daarop volgt dan een voorstel, dat we via de post ontvangen.

Voor mijn laatste intake moet ik naar Just2Match zelf, een bureau dat ‘ontmoetingen op niveau biedt tussen hoog opgeleide singles die volop in het leven staan.’ Matchmaker Patricia vertelt dat de inschrijving uit twee gesprekken bestaat, te beginnen met een persoonlijke kennismaking om te ontdekken wie ik werkelijk ben en wat ik zoek in de liefde. Dit doet ze door naar mijn vorige relaties te vragen. Wat ging er mis, wat zijn de plus- en minpunten van mijn ex(en)? Ook praten we over mijn familie en mijn rol in het gezin waar ik uit kom. Af en toe best confronterend. Daarna vul ik de voor mij inmiddels bekende matchkaart en het kwalificatieformulier in. En hier blijf het niet bij. Per e-mail krijg ik nog een uitgebreide vragenlijst toegestuurd, waarvan de uitslag wordt besproken tijdens deel twee van de inschrijving. De antwoorden en resultaten van de test lees ik even later terug in een Insights Discovery Profiel. Een rapport van twintig pagina’s waarin uitgebreid beschreven staat hoe ik in elkaar zit, hoe ik met andere mensen omga en wat mijn sterke en zwakke punten en ‘blinde vlekken’ zijn. Oef, dat is nogal wat om over jezelf te lezen! Het meeste herken ik wel. Dat is ook het doel: inzicht krijgen. Het profiel laat zien tot welke types ik mij in eerste instantie aangetrokken voel, maar die op de lange termijn niet bij mij passen. Voor iemand die vaak op de verkeerde mannen valt, is dat nuttige informatie. Zodra Patricia een passende match voor mij heeft gevonden, belt ze mij en mijn potentiële date. Ik wacht vol spanning af.

Lastige gedachtes
Het eerste voorstel komt van Mens & Relatie. Via de post krijg ik de profielschets van Ton*. De volgende dag belt hij mij en we spreken af iets te gaan drinken. Spannend!

Wil je weten hoe Astrids date met Ton en de andere twee mannen zijn verlopen? Lees snel verder in VROUW Magazine nummer 7. PRAAT MET ONS MEE: Heb jij via een relatiebureau de liefde van jouw leven gevonden? Of misschien door een andere bijzondere koppelaarsactie? Laat je reactie hieronder achter.