Respectvol afwijzen

Respectvol afwijzen,Enquete Date & Match,Jonge vrouwen en relatiebemiddeling, Datingbureau, Relatiebureau, Relatiebemiddeling Contact

Respectvol afwijzen; er is niets mis met de ander, jijzelf bent degene die iets anders zoekt.

Het blijft lastig: de een ziet wel wat in de ander en de ander ziet geen mogelijkheden bij de ene. Hoe kunnen we dat op een tactische manier overbrengen? Eigenlijk voelen we ons allemaal afgewezen wanneer iemand ons niet als partner ziet zitten. Zeker als dat omgekeerd wel het geval is. Het is een heel vervelend gevoel en dat wens je niemand toe. Toch is het wel belangrijk om dit tijdig en respectvol aan te geven.

Misschien helpt het om uit te gaan van de ´situatie zoals hij is´. De één voelt wel iets voor de ander, maar de ander voelt niet iets voor de één. Dat betekent in feite dat er geen match is. Ondanks dat feit heeft de ene per abuis GEDACHT dat er een match was. Dat zou je als een vergissing kunnen beschouwen. Die vergissing maken we allemaal en gelukkig zijn vergissingen niet erg.

In feite zegt een afwijzing niks over jou persoonlijk, maar alleen iets over de combinatie tussen jullie twee. Je dacht even dat het iets kon worden, maar je keek niet goed en zag de werkelijkheid niet. Er was teveel verschil, de wensen liepen teveel uiteen of de kwaliteiten/ eigenschappen waren onevenwichtig verdeeld. Eerlijk is eerlijk, het was geen match, ook al had je het wel gehoopt.

Wellicht heb je minder last van afwijzen en afgewezen worden, wanneer je bovenstaand principe omarmt.

Hoe kunnen we iemand respectvol ‘afwijzen’ ?
Wijs iemand nooit af op wie hij is, maar richt je op de combinatie van jullie eigenschappen, karakters, wensen etc. Mocht het toch wenselijk zijn om er dieper op in te gaan, geef dan altijd een ik-boodschap. ( Ik zoek iemand die… ik heb behoefte aan…..)

TIP: Wees altijd zorgvuldig en onthoud: er is niets mis met de ander; jij bent het die iets anders zoekt. Daar gaat het om en dat is je boodschap.

Tot slot: Bij een integer relatiebemiddelingsbureau kan je er vanuit gaan dat de matchmaker hier aandacht voor heeft.