Relatiebemiddeling versus internetdating

Date & Match versus online dating!

Sommigen zijn van mening dat relatiebemiddeling iets is voor mensen die zelf geen eerste stap durven te zetten. De meeste mensen geven aan totaal geen moeite te hebben met het inzetten van hulptroepen, in de zoektocht naar liefde. Dit en nog veel meer concludeerden we uit het onderzoeken die tot nu toe gedaan zijn door CBS.

Wat het verschil is tussen internetdating en relatiebemiddeling?
”Bij internetdating speelt het uiterlijk de belangrijkste rol en niet de persoon. Zelf vind ik profielfoto’s bekijken eigenlijk ook wel leuk, maar wat zegt dat over de persoonlijkheid van die gene?”
”Of ze komen er later achter dat mijn internetdate eigenlijk al jaren een relatie had.”
”Internetdating leidt meestal niet tot een serieuze relatie maar eerder tot snelle seks.”

Opvallend is dat het grootste deel van de single wel eens aan internet daten gedaan heeft of nog steeds mee bezig is. Of op z’n minst eraan had gesnuffeld (een profiel aangemaakt, zonder dat het daadwerkelijk tot daten kwam).

Conclusie:

internetdating mag dan laagdrempelig zijn, als het al leidt tot een ontmoeting, is het in ieder geval niet gericht op een duurzame relatie.

Relatiebemiddeling daarentegen heeft een veel serieuzer imago. Over de succesfactoren van een goed relatiebureau blijkt weinig discussie te bestaan: er moet integer omgegaan worden met persoonlijke gegevens (waaronder foto’s), het ledenbestand moet groot zijn, de matchmakers dienen veel mensenkennis te hebben. En last but not least: het relatiebemiddelingsbureau mag het aantal beloofde bemiddelingen niet belangrijker vinden dan het doel, het vinden van een juiste partner is het belangrijkste.

Eigenlijk weten we het al en vooral omdat het de laatste tijd veel in het nieuws is geweest: singles die serieus op zoek zijn naar een relatie, hebben de grootste kans van slagen als ze een professioneel relatiebureau inschakelen.

Bij Date & Match ben je aan het goede adres!

Relatiebemiddeling wint van ONLINE DATING