Mannen sneller verliefd dan vrouwen

Twee weken geleden zat ik op zaterdagavond op de bank met de kinderen om de humoristische spelshow te kijken.

”Jongens tegen de Meisjes”

Een televisieprogramma waarin verschillende gedachte van het andere geslacht centraal wordt gesteld.
Zo blijkt maar eens dat mannen veel sneller verliefd worden dan vrouwen.

Een vluchtige aanraking, een vurige blik en de man is al snel op slag verliefd.
Mannen na enkele weken al verliefd zijn en dat bij vrouwen pas na enkele maanden het verliefdheidsgevoel kwam.
Mannen sneller en vaker hun gevoelens prijs geven door te zeggen ”Ik hou van jou!”. Terwijl vrouwen velen malen voorzichtiger zijn in de liefde en zich niet zomaar in een relatie storten en het zeker maanden zal duren voordat zij de vier woorden ”Ik hou van jou” zal uitspreken.
Zo werd dit mij tijdens de spelshow duidelijk en ook als relatiebemiddelaar kan ik deze verschillen in mijn werk bevestigen.

Eerste date
Op een eerste date proberen de mannen vaak een goede eerste indruk te maken waarbij de vrouwen naar goed gesprek verlangen.
Soms is het dan ook jammer dat vrouwen de mannen bij een eerste date afschrikken door over samenwonen, trouwen en kinderen te beginnen.
Het verwachtingspatroon wordt te snel kenbaar gemaakt en de man vertrekt met zijn staat tussen de benen naar een nieuwe volgende date.

Is zij de ware?
Bij de terugkoppeling van de dates merken wij bij Date & Match relatiebemiddeling dat vaak de helft van de mannen na een date al
weet of zij de ware is.
Mannen zijn wat dat betreft besluitvaardiger en weten beter waar ze naar op zoek zijn. Vrouwen zijn misschien te kritisch en hebben meer tijd nodig om alle voor- en nadelen van een man af te wegen.  Zij beoordelen de ”potentiële’’ partner liever op persoonlijkheid & interesses dan op uiterlijk.

Liefde op het eerste gezicht
Zo komt bij de mannen liefde op het eerste gezicht veel vaker voor. Wat dat betreft zijn mannen toch echt romantischer en wij vrouwen misschien te kritisch?H2>