Jouw droomprins(es) is de hoogste versie van jezelf!

Jouw droom prins(es) is de hoogste versie van jezelf!

Jouw droomprins(es) is de hoogste versie van jezelf!

Droom je er wel eens over hoe je grote liefde er uit ziet? Hoe hij/zij lacht en beweegt? Hoe zijn of haar stem klinkt en wat hij of zij zoal zegt. Welke visie hij/zij heeft en hoe hij/zij met kinderen en met jou omgaat?

‘Fantaseer maar en droom maar’, zei mijn opleider altijd. Maak er maar een beeld van en voel de vreugde als je jouw droomprins(es) voor je ziet. En als je hem of haar in beeld hebt, begin dan met de visualisatie van ‘de hoogste versie van jezelf’. Jij op je allerbest, met de meest verheven eigenschappen die jij je kan voorstellen en hoe jij graag zou willen zijn.

Denk aan eigenschappen als liefdevol, begripsvol, vriendelijk, behulpzaam, vergevingsgezind, vrolijk, krachtig, vastbesloten, authentiek etc.

Dan zal je er achter komen dat het beeld van jouw prins(es) en die van je ideale zelf eigenlijk helemaal niet zoveel van elkaar verschillen. Sterker nog, het is nagenoeg identiek, want we willen graag een partner, die lijkt op de hoogste versie van onszelf.

Ja maar.. hoe vind ik deze prins(es). Gek genoeg op bovenstaande manier. Verbeeld jezelf als de ideale prins(es) en probeer er naar te gaan leven, dan zal je zien dat hij of zij uiteindelijk verschijnt.

Klinkt dit voor jou hoogdravend en ingewikkeld? Het is makkelijker dan je denkt: ‘Toen ik vanmiddag in een lekkere stoel bij een druk bezocht saxofoon concertje zat, gingen mijn gedachten onwillekeurig naar deze column. Achter mij stonden laatkomers zonder zitplaats. Halverwege het concert stond ik op en bood mijn zitplaats aan een van de omstanders aan. ‘Kleine moeite, groot plezier’.

Succes, jouw droomprins, begint bij jezelf en tegelijkertijd kan je jouw lot een beetje helpen door je in te schrijven bij een betrouwbaar relatiebemiddelingsbureau.