Jongvolwassenen op zoek naar je ware!

Enquete Date & Match,Jonge vrouwen en relatiebemiddeling, Datingbureau, Relatiebureau, Relatiebemiddeling Contact

Jongeren op zoek naar de “ware” in de wereld van de datingapps.

Als matchmaker loop ik al een tijdje met dit vraagstuk in mijn hoofd. Zeker omdat ik zie dat er steeds meer jongeren zoekende zijn naar de juiste partner, maar iedere keer weer thuiskomen met eigenlijk niets.

Ik heb me daar de laatste tijd in verdiept en vond meerdere artikelen waarin stond dat veel jongvolwassenen juist niet gelukkig worden van datingsites en apps. Ze denken vaak; wat een groot aanbod dus hier moet het zeker wel lukken. Maar uit meerdere onderzoeken blijkt dat ze juist het tegenovergestelde bereiken.

Het probleem is dat ze via de dating apps vaak niet kunnen “connecten” op een diepgaander niveau met een potentiële partner.
Als je een oprechte band met iemand wilt opbouwen, heeft dat heel veel tijd nodig, er moet namelijk een veilig gevoel ontstaan.
Dit gaat niet met de online dating apps. Wanneer je de tijd niet hebt of het de tijd niet wilt geven, is het erg moeilijk je kwetsbaar op te stellen en echt jezelf te zijn bij iemand.
Juist door die vele vissen in de zee kan menig jongvolwassene maar moeilijk beoordelen wie nou echt bij hem of haar past, waardoor er vaak te snel gedacht wordt dat het niet gaat werken met iemand.

Er worden steeds meer en vaker dates gepland, wat juist isolerend werkt. Je gaat minder snel de diepte in met iemand waardoor je jezelf niet de kans geeft om hem of haar beter te leren kennen.
Het moet allemaal snel en kort gaan. Dit heeft tot resultaat dat je weer alleen eindigt.

Als je echt voor een snelle date gaat zonder de intentie op zoek te gaan naar een vaste partner, dan is er niks mis met online dating apps. Maar als je echt een serieuze relatie zoekt, vraag je dan goed af waarom je een partner zoekt.

  • Omdat je je alleen voelt.
  • De biologische klok tikt
  • Omdat je het idee heb dat je ook iemand “moet” vinden omdat de rest van jouw omgeving ook getrouwd is of kinderen heeft?

Wanneer je een antwoord op deze vraag hebt, zal je je ook fijner gaan voelen in je eigen omgeving en ook veel zelfverzekerder in de dating wereld staan. Wanneer je weet wat je beweegredenen zijn om op zoek te gaan naar een partner, zal je niet meer het gevoel hebben dat je een klik moet forceren op een heel korte termijn.

Dit geeft daten een veel positievere insteek en zal je ook in staat stellen om te weten bij wie die klik er is. Serieus daten is geen minuutje kijken op je telefoon, klikken en de klik is er, daten is een serieuze aangelegenheid die veel tijd nodig heeft.

Dat is het voordeel van serieuze relatiebureaus die ook jongvolwassenen kunnen helpen in hun zoektocht naar een vaste partner.
Wij zijn er om te luisteren, vragen te stellen en jezelf aan het denken te zetten wat je nu precies zoekt.
Je kunt pas echt goed een match vinden als je ook jezelf goed kent of leert kennen. Je kunt met ons sparren, vragen stellen etc.
Wij coachen de jongvolwassene met een serieuze aanpak naar de juiste partner.