Is jouw verlangen naar een nieuwe partner eenduidig?

Is jouw verlangen naar een nieuwe partner eenduidig?

Wanneer je je op een dating site of bij een relatiebureau gaat inschrijven, is het belangrijk dat je eenduidig bent in je verlangen naar een partner. We zijn ons er meestal niet van bewust maar wist je dat: “Wij er vaak tegenstrijdige verlangens op na houden?” We kunnen daarom in de oppervlakte bijvoorbeeld denken dat we graag een nieuwe partner willen. Maar in de diepte hebben we behoefte aan rust en stabiliteit.

Weet echter dat de –veelal onbewuste- diepere onderstroom veel sterker is dan de bewuste oppervlakkige bovenstroom. Heb je hier geen erg in, dan lijkt het net alsof je een pechvogel bent.
Je hoort jezelf zeggen:
– Ik doe zo mijn best
– Ik wil zo graag, maar er zijn geen leuke vrijgezellen
– We kunnen maar geen datum vinden
– De leuke partners zitten allemaal in een relatie
– Er is bijna nooit een klik
– Als ik iemand leuk vind, is het niet wederzijds etc..

Het klinkt allemaal heel geloofwaardig, maar je onderschat de invloed en de kracht van jouw onbewuste onderstroom. Daarom is het van belang dat je een beetje dieper bij jezelf gaat graven. De behoefte aan een partner en de behoefte aan rust en stabiliteit hoeven elkaar niet uit te sluiten, maar het is wel belangrijk dat jij bewust bent van je uiteenlopende behoeftes. Op deze manier krijg jezelf wat meer regie en begrip en dan kan ‘het leven’ zich in lijn met jouw verlangens gaan manifesteren.

Is jouw verlangen naar een nieuwe partner eenduidig?
Marleen | De Blauwe Uil