Hij/zij is het niet helemaal….maar ach..

Single en een wensenlijst

Veel mensen die al lange tijd single zijn en op zoek zijn naar een geschikte partner, stellen hun verwachtingen bij. Ze zijn al blij dat ze iemand hebben en nemen de mitsen en maren op de koop toe.

15 jaar geleden volgde ik een ervaringsgerichte opleiding en sommige sessies staan nog steeds in mijn geheugen gegrift. We zaten in een grote kring en een medestudent zocht een partner. Er waren drie mannen in haar leven en ze kon niet kiezen. Mijn opleider wilde haar helpen en hij legde voor elke kandidaat een kussen op de grond. Na goed doorvragen en doorvoelen bleek geen van deze de ware te zijn. Gedurende de sessie werden de kussens -door haar-  één voor één de ruimte in geschopt. Wat hebben we gelachen met elkaar en wat was dit een mooie boodschap voor ons allemaal:   ‘Neem jezelf serieus, zie jezelf als waardevol en neem geen genoegen met minder! Liever alleen, dan leven met een semi-geschikte partner.’

Dat betekent overigens niet dat je partner prefect moet zijn, maar hij moet wel perfect bij jou passen. Ieder mens heeft zijn uitdagingen in het leven en door de interactie met een partner kan je als mens groeien.

Ga daten, ga ontmoeten en kijk welke partner goed voor jou is. Dat is niet degene die alleen maar ‘ja-en-amen’ zegt of waar je uitsluitend leuke dingen mee kan doen. Daar schieten we uiteindelijk niks mee op.

De juiste partner is de partner die jou op een hoger plan kan brengen.. en vice-versa.