Stilte in de wereld van daten

Ghosting Daten, relatiebureau, offlinedatingbureau

Wat is ghosting?

Ghosting is dat een persoon met wie je aan het daten bent van het ene op het andere moment niks meer van zich laat horen. Hij of zij belt niet meer, appt niet meer. Het blijft stil aan de andere kant en hij of zij reageert niet meer op jouw appjes, telefoontjes of mailtjes.

Heel vervelend, want je weet dat de persoon waar jij mee date, waarschijnlijk gewoon voortleeft, maar contact leggen, blijkt onmogelijk. En wat het heel moeilijk en onzeker maakt, is dat je niet weet waarom.

Nu het contact leggen met een date steeds makkelijker en vluchtiger wordt, vinden singles het ook steeds normaler om het contact snel te verbreken en zelfs niet meer van zich te laten horen. Sommige singles zien online daten als iets snel kopen op een website en terugsturen, maar ze zien niet wat voor gevolgen dit voor die ander heeft. Hoe onzeker iemand kan worden en hem of haar zelfbeeld kan verlagen of zelfs schaden.

Vrouwen blijken het ongeveer even vaak te doen als mannen. Dus er is geen onderscheidt te maken in geslacht. Wat het ook vreemd maakt, is dat singles zelf slachtoffer worden, maar het zelf ook kunnen doen bij andere singles.

Waarom doen ze het? Het is makkelijk om zo maar iets te verbreken, zodat je geen uitleg hoeft te geven. Ook omdat je de ander niet wilt kwetsen, maar uiteindelijk kwetst je die ander zelfs nog veel harder. Het is ook ongepast en je hebt te maken met gevoel en mensen. Je begint ergens aan, probeer dan ook die ander uit te leggen waarom je hem of haar niet meer wilt zien.

Bindingsangst kan ook een oorzaak zijn dat singles niks meer van zich laten horen. Het wordt ineens serieus en men haakt dan af. Sommige singles hebben ook meerdere dates lopen. Diegene die ze het leukste vinden op dat moment daar gaan ze mee verder en de rest hoort niks meer.

Wat doet het met ‘’het slachtoffer”. Gedumpt worden is nooit leuk, maar het niet weten waarom, is nog veel moeilijker. Het kan singles emotioneel beschadigen. Om het een plek te geven, is het essentieel om de reden van afwijzing te weten. Het leidt anders tot een onzeker zelfbeeld en een single durft dan haast niet meer te gaan daten of een partner te gaan zoeken.

Onze mening is, laat het jouw date altijd weten waarom je niet verder wilt. Hoe moeilijk dit ook is voor hem of haar. Uiteindelijk is dit ook voor jou het beste. De ander zal het later zeker waarderen, hoe moeilijk het ook is op het moment dat je het vertelt. Bel diegene ook en stuur niet zomaar een appje. Dit is heel onpersoonlijk en een appje kan veel harder over komen bij die ander. Singles zijn uiteindelijk mensen met gevoel en eigenwaarde en hebben recht op uitleg. Behandel een single zoals jij uiteindelijk ook behandeld wilt worden.

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn?

Is jouw interesse gewekt of wil je meer informatie over onze werkwijze? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door het onderstaande contactformulier in te vullen.