Gewoon weer verder gaan

Gewoon weer verder gaan Enquete Date & Match,Jonge vrouwen en relatiebemiddeling, Datingbureau, Relatiebureau, Relatiebemiddeling Contact

“We hadden een hoopvolle eerste afspraak en er volgden nog een paar leuke ontmoetingen. Alles leek te kloppen: Hij was energiek, Zij zag er leuk uit, Hij was galant, Zij had een leuk verhaal, Ze hadden dezelfde hobby’s, Hij deed interessante dingen, Zij had een interessante kijk op de wereld.. Je zou zweren dat het een match was, maar…. er waren geen vlinders in de buik. Wat jammer, we wilden het allebei heel graag.. maar het was er niet. Deze man of vrouw bleek toch niet mijn prins(es) te zijn”.

Voor veel lezers klinkt dit bekend in de oren. In theorie klopt alles, maar de praktijk laat iets anders zien. Echter, ondanks de teleurstelling, biedt deze ‘bijna-match’ jou een paar mooie leerervaringen.

Deze ‘bijna-match’ biedt jou ook mooie uitdagingen

De eerste uitdaging is het bespreekbaar maken van de situatie, waarin je op een waardevolle manier afscheid van elkaar kan nemen. Het is een ideale gelegenheid om die ander te bevestigen in zijn of haar mooie eigenschappen. Gewoon door hem of haar te vertellen wat er zo leuk en bijzonder aan hem/haar was. Je zult merken dat het heel goed voelt om dit belangeloos aan de ander te ‘geven’.

De tweede uitdaging ligt in het feit dat je niet bij de pakken gaat neerzitten. Natuurlijk ben je teleurgesteld. Echter, als je er nu voor kiest om negatieve gedachtes toe te laten, dan treedt de wet van ‘selffulfilling prophecy’ in werking. Deze wet stelt dat we er zelf voor zorgen dat onze gedachtes werkelijkheid worden. Pas dat toe op de negatieve gedachte: “het lukt mij nooit om iemand te vinden” en je weet nu wat er gaat gebeuren.

Kies daarom voor een andere gedachte

Kies daarom voor een andere gedachte: ’Het hoort erbij, het ligt niet aan mij, ik doe niks verkeerd en deze ontmoetingen was een onderdeel van mijn zoekproces. Ik trek mijn lering uit de ervaring, ik kijk er positief op terug en ik ga gewoon weer verder. Ik laat het achter me en kijk weer vooruit.

Ondanks het feit dat je (nog) niet je partner hebt gevonden, kan je jezelf misschien wel complimenteren met het feit dat je er deze keer zo goed mee om bent gegaan! Je bent weer een beetje krachtiger geworden. En daarmee komt jouw prins op het witte paard weer een stukje dichterbij.