Echte liefde is belangeloos en daardoor vrij!

Liefde is iets wat iedereen wil en waar iedereen recht op heeft, want liefde is – zonder uitzondering- ieders geboorterecht.

Liefde is veelomvattend en wordt zichtbaar als we bijvoorbeeld meeleven met een zieke buurman, even iemand helpen of de ander iets gunnen. We voelen de liefde en ontroering, wanneer wijzelf of iemand anders belangeloos handelt, ten behoeve van een ander.

Niet voor niks worden relaties en liefde vaak in één zin genoemd. Want liefde is wat we zoeken! Het is liefde wat we van een partner verlangen en wat we graag aan een partner willen geven. Echte liefde is belangeloos geven en belangeloos ontvangen. Het klinkt zo eenvoudig, maar dat is het toch niet. Juist bij de eigenschap belangeloos gaat het vaak mis. We denken dat we belangeloos handelen, maar als we even verder kijken, blijkt onze gift toch voorwaardelijk te zijn. Stiekem willen we er wel wat voor terug, al is het maar in de vorm van complimenten, bevestiging, dankbaarheid, trouw of aandacht. Hiervan zijn we ons meestal niet bewust en daarom kunnen we bij veel relaties beter over ‘schijnliefde’ spreken. Wees niet bedroefd, deze vergissing maken we in het begin allemaal en ook in de liefde kunnen we ons ontwikkelen.

Ben jij een single die open staat voor een nieuw begin? heb je wellicht van je vergissingen geleerd en verlang je nu een liefdevolle relatie? sta hier dan even bij stil. Want een wet over liefde luidt: ‘willen we ware liefde ontvangen, dan moeten we die ook kunnen geven’.
Vraag jezelf eens af: ‘Ben ik in staat onvoorwaardelijke liefde te geven, of heb ik toch de neiging om er iets tegenover te stellen’. Er bij stil staan is genoeg en je hoeft niks te veranderen, het onderzoek zelf is voldoende om de ontwikkeling op gang te brengen.

Onvoorwaardelijke liefde is absoluut iets om na te streven; het is het beste wat de mens kan overkomen.