Dialect en aantrekkingskracht

Wat doet een stem met de aantrekkingskracht?

Als je een partner wilt met een sexy dialect, dan moet je deze zeker gaan zoeken in Brabant. Uit een onderzoek blijkt dat Brabants het meest sexy dialect van Nederland is. Zou dat komen door Guus Meeuwis met zijn lied Brabant of is het toch die zachte G waar de Brabanders mee praten? Het gemoedelijke Brabantse accent blijken singles te matchen met gezelligheid en gemoedelijkheid. Op de tweede en derde plaats staan Limburg en Noord-Holland.

Het accent heeft dus wel degelijk invloed op hoe leuk en aantrekkelijk je iemand vindt, maar wat nog belangrijker is, is het stemgeluid. Het Brabants dialect heeft zachte tonen en een zachte G. Dit vinden singles een mooie combinatie en het klinkt vertrouwelijk en aardig. Wat ook blijkt, is dat vrouwen met een hoge of lichte hese stem door mannen vaak aantrekkelijk worden gevonden. De vrouwen vinden vooral een man met een diepe, zware stem aantrekkelijk. De meeste intelligente taal vinden de singles het Algemeen Beschaafd Nederlands.

Waarom is die stem zo belangrijk in de liefde? Wat maakt het juist wel of niet een match? Een stem blijkt ook uit onderzoeken één van de belangrijkste dingen waar mensen op kunnen afknappen. Hij of zij kan zo aantrekkelijk zijn, maar als hij of zij geen aantrekkelijke stem heeft, knappen de meeste singles af. Het gaat er in het begin van de date ook niet om wat je precies zegt, het gaat erom hoe je stem klinkt als je iets zegt. Je stem verraadt je karakter, achtergrond en opvoeding. Singles gaan onbewust daar opletten bij een eerste date of een telefoongesprek. Jouw stem onderscheidt je van anderen en onthult ook hoe jij je voelt in een bepaalde situatie. Of je zenuwachtig bent, positief en zelfs als je liegt, praat je anders.

Dus singles; het is veel belangrijker hoe jij praat en hoe jouw stem klinkt tijdens een date dan hoe jij eruit ziet. Er zijn zelfs cursussen waarbij je jouw stem anders kunt laten klinken, maar of dat ook zo slim is, is de vraag. De stem moet natuurlijk ook bij jou passen anders voel jij je niet meer op je gemak en ga jij een toneelspel spelen tijdens een date. Probeer vooral positief, zelfverzekerd en geïnteresseerd over te komen en misschien af en toe die zachte G te gebruiken. 😉