De ouderrol vervullen en zoeken naar een nieuwe partner?

De ouderrol vervullen en zoeken naar een nieuwe partner?

Bij de wisseldagen gaan de kinderen naar de andere ouder en is het huis opeens weer leeg.
Voor de meesten van ons is deze overgang moeilijk. Het was zo fijn en vertrouwd met de kinderen en nu zijn we weer alleen.
Wees gerust, het is heel normaal en je bent niet de enige met deze gevoelens. Misschien heb je wat aan de volgende tips om hier mee om te gaan.

 • Sta er even bij stil
  Zoek niet direct afleiding, maar sta er bij stil en laat het er even zijn. Voel de pijn, de eenzaamheid, het verdriet, de schuld, de angst, de tranen en probeer te accepteren dat de situatie nu zo is.
 • Geen weerstand
  Bied geen weerstand tegen de situatie. Weerstand kan je bijvoorbeeld herkennen aan de volgende gedachten: ‘het moet anders, waarom overkomt mij dit, ik wil dit niet, als hij of zij maar niet.. , het is mijn eigen schuld of het is zijn/haar schuld, ik had het anders moeten doen.’ Word bewust van deze gedachtes maar geef ze niet teveel aandacht en laat ze voorbijgaan.
 • Overgave
  Geef je een beetje over en besef dat wij uiteindelijk het hele plaatje niet kunnen overzien en daarom niet weten wat goed is.
 • Positieve gedachtes
  Tot slot zijn positieve gedachtes bijzonder heilzaam voor je eigen innerlijke vrede. Vind daarom houvast bij de gedachte dat het voor de kinderen goed is dat ze nu bij de andere ouder zijn ( het is immers hun vader/moeder) en GUN ze een fijne tijd met elkaar.

Op deze manier kan je jezelf weer in evenwicht brengen. De negatieve gevoelens verdwijnen vanzelf en jouw kinderloze dagen zijn begonnen.
Creëer ruimte voor jezelf, door de kinderen nu even los te laten.

Vanuit deze ruimte kan je weer contact maken met anderen en sta je open voor een nieuwe open ontmoeting.

Geniet van je vrijheid.