Daten; vanuit je eigen koers.

Daten; vanuit je eigen koers.

Op Tv zijn diverse datingprogramma’s en wie het afgelopen week een beetje heeft gevolgd, kan er wellicht moedeloos van worden. Alle ‘At-First-Sight’ huwelijken zijn ontbonden en bijna alle ‘first-dates’ blijven bij die ene ontmoeting.

En toch, beste singles, hebben deze ‘statisteken’ niets met jou te maken. Jij bent geen statistiek, jij bent een mens met een eigen intentie en een eigen bedoeling. Jouw toekomst hangt niet af van welke statistiek dan ook.
Wat wil jij? Hoe moet jouw leven er uit zien? Wat wil je in je leven ervaren?
Wat vind je belangrijk? Hoe wil jij zijn? Waar ga jij voor?

Kijk niet naar buiten en kijk niet naar anderen, maar blijf standvastig en gericht op je eigen bedoeling.

Misschien heb je nog nooit echt over deze vragen nagedacht en weet je het antwoord op dit moment nog niet zo goed. Wees verheugd, want dan kan je je eigen leven ter hand gaan nemen.
Begin vandaag nog. Zet een mooi muziekje op of maak het juist een beetje stil. Sluit je ogen en ga wat mijmeren en fantaseren. Voel de vreugde die ontstaat bij de gedachten en beelden die opkomen en als je het leuk vindt, schrijf het dan op of beeld het uit.
Je gedachten, je intentie en je verlangens zijn van invloed op je ervaringen. Hoe duidelijker jij je koers van binnenuit bepaalt, hoe meer je gedrag en je ervaringen hiermee gaan overeenstemmen. Neem verantwoordelijkheid en zet je eigen toekomst in de steigers. Vandaag kan je er een begin mee maken, maar probeer er een gewoonte van te maken om hier regelmatig even bij stil te staan.